A Zebra valós idejű helymeghatározó rendszerei

A Zebra valós idejű helymeghatározó rendszerei

Az Ultra – Wideband, WhereNet és a Bluetooth technológiák rövid bemutatása.

Ultra – Wideband:

A több mint 25 éves szakértelemmel tervezett Zebra Ultra Wideband (UWB) termékei világszínvonalú platformot kínálnak a pontos, valós idejű eszköz- és személy helymeghatározáshoz (RTLS).

A rendszer az egyedi RTLS előnyök biztosítása érdekében olyan jeladókkal (TAG) működik, amelyek rendkívül hosszú akkumulátor-élettartammal rendelkeznek. Ezen kívül a Zebráé a világ első UWB megoldása, amely megfelel az új Nemzetközi UWB szabványnak, az IEEE 802.15.4.f, valamint az ISO-24730-61 Nemzetközi Tervezetnek. Ez biztosítja a beruházást afelől, hogy a rendszer kompatibilis nemcsak a Zebra UWB jeladóival, hanem más gyártmányú, de azonos szabványt alkalmazó UWB tag-ekkel is.

Az UWB rendszer részei:

  • Tervező szoftver: A System Builder egy hatékony virtuális tervező eszköz, amelyet a Zebra UWB rendszer telepítésének és optimalizálásának elősegítésére fejlesztettek ki. A terep és az érzékelő koordinátarendszerének meghatározására, az UWB érzékelők lefedettségének modellezésére, valamint a rendszer paramétereinek meghatározására, kezelésére és fenntartására szolgál.
  • A Zebra UWB termékcsaládja: A termékcsalád egy UWB HUB-ból, UWB szenzorból, UWB jeladókból (TAG), UWB Vision Reader-ből, valamint egy UWB jeladó konfiguráló modulból (WAND) áll.

Az Ultra – Wideband, WhereNet és a Bluetooth technológiák rövid bemutatása.

  • Az UWB HUB: a Zebra valós idejű helymeghatározó szoftverét futtatja, amely másodpercenként több ezer, a jeladóktól érkező pillanatnyi státusz adatot képes kezelni 30 cm-es pontossággal. Más rendszerektől eltérően, amelyek az érzékelőket csak bizonyos lefedettségi cellákra korlátozzák, az UWB elosztó lehetővé teszi az összes UWB érzékelő használatát a teljes létesítményben, és maximális lefedettséget biztosít minimális érzékelőszám mellett. Energiát, adatokat és órát biztosít az UWB érzékelők számára egyetlen Ethernet kábelen keresztül, lehetővé téve az érzékelők egyszerű és gyors telepítését.
  • Az UWB szenzorok: az UWB érzékelők a teljes lefedett területen kerülnek elhelyezésre. Az érzékelők az UWB HUB-tól indulva láncba fűzve kábelezhetőek, csökkentve a kiépítés költségeit. A portfólió három szabványos érzékelőt kínál, mindegyik beépített antennával (High-gain, Mid-gain és Omni). Az érzékelők a jeladó (TAG) megjelenésének figyelésére is konfigurálhatóak, mely a sztenderd rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) képességét jelenti a felhasználó által meghatározott észlelési tartományban. A külső antenna csatlakoztatására alkalmas un. bulk-head szenzor változat kültéri és veszélyes (ATEX) környezetben is használható.
  • UWB TAG-ek: A Zebra kétféle UWB tag-et kínál; egy UWB tag-et és egy UWB tag jelvényt. Ezek akkumulátorral működnek, és eszközökre vagy személyekre ragaszthatóak/tűzhetőek. A tag és a jelvény is por- és vízálló (IP67-es ipari védettségű), valamint ütésálló.
  • Az UWB Vision Reader: lehetővé teszi a szoftver által vezérelt különféle méretű jelenléti zónák létrehozását Tökéletes kiegészítője a Zebra valós idejű helymeghatározó rendszerének a létesítmény azon területein, amelyek csak jelenlét-felismerést igényelnek (pl. beléptetési pontok). Az UWB Vision Reader telepíthető az UWB RTLS megoldás mellett, vagy egyedül Ethernet kapcsolaton keresztül.
  • Az UWB Wand modul: egy kis asztali eszköz, amelyet az UWB tag-ek konfigurálására és leltározására használnak. Az UWB Wand be- és kikapcsolja a tag-eket, és a széles frekvenciatartomány egyikére állítja a jeladási sebességet (0,01Hz = jeladás 75 másodpercenként – 200 Hz = jeladás 0,005 másodpercenként).

WhereNet:

A WhereNet rendszert arra tervezték, hogy képes legyen nagy területet (akár 1,5 km) lefedve végezni a valós idejű helymeghatározást.

A WhereNet rendszer részei:

A WhereNet rendszer részei.

  • A WhereTag-ek: lehetővé teszik a valós idejű precíz nyomkövetést, amely az eszközök helyéről és állapotáról szóló pontos, naprakész információk megszerzéséhez szükséges.
  • A WhereLAN: érzékelők biztosítják az eszközök pontos láthatóságát beltéren és kültéren, felülmúlhatatlan pontosságot biztosítva. Ez az érzékelő a Zebra RTLS tag-jei által kibocsátott alacsony energiájú jeleket dolgozza fel, hogy az eszköz nyomon követhető legyen.
  • A WhereCall: egy vezeték nélküli elektronikus Kanban (e-kanban) rendszer, mely nagyobb pontosságot és hatékonyságot biztosít az anyagmozgatási folyamatban, és a karcsú gyártási rendszerek minden kulcsfontosságú előnyét biztosítja a gyorsan növekvő műveletek számára.
  • A WhereWand: az adatgyűjtővel együttműködve az egyszerű felhasználói felületű eszköz végig vezet az eszközparaméterek olvasásának vagy beállításának folyamatán, míg a beépített vonalkódolvasó lehetővé teszi az RTLS tag ID-k gyors beírását.
  • A WherePort: Ez a termék aktiválja az eszközökön elhelyezett tag-eket, valamint tudja merre vannak és merre tartanak. A Zebra háromféle típusú WherePort-ot kínál: beltéri, kültéri, valamint veszélyes környezetben történő használatra.
  • A Zebra WhereNet és Bluetooth alacsony energiafelhasználású jelvény tag-ek: kompakt eszközök, amelyeket valós idejű adatok előállítására terveztek a személyzet tartózkodási helyéről a munkavállalók termelékenységének és biztonságának növelése érdekében.

Bluetooth-os alacsony energiájú jeladó technológia:

A legjobb nem valós idejű helymeghatározási megoldás, ha olyan olcsó eszközökre van szüksége, amelyek képesek leszűkíteni a keresést egy kis zónára, vagy szobára.

A Bluetooth jeladó rendszer részei:

Eszközre szerelhető jeladók: Hosszú akkumulátor-üzemidőjével ipari környezetben történő alkalmazásra alkalmas. Az egészségügyi létesítményekben elterjedt vegyszerekkel is tisztítható. Alacsony erősségű rádió jelet ad le a nagyobb pontosságért és a jobb teljesítményért nagy sűrűségű telepítéseknél.

  • Beltéri/ fokozott beltéri jeladók: Polcokra, állványokra szerelhetőek.
  • Kültéri jeladók: -40 és 60°C között üzemelnek, ellenállnak a pornak és a víznek.
  • Bluetooth bridges: Wi-Fi-vel (2,5 GHz és 5 GHz) működő adatvevők, melyek elérhetőek fix telepítésű és hordozható változatban is.

Elégedett ügyfeleink

Bosch
Continental
DHL
Diego
Elux
Flex
Daniella
Digi
Femalk
Grundfos
Hungaropharma
galambostrans
GRoby
Hajdu
Hoya
Katek
Keter
Linamar
mahart container
Mile
Modine
NI
ODBE
PG
piramisepito
rail cargo
rona dohany
Ruag
Signify
Suzuki
Thyssen
Unilever
77elektronika
agisys
ardcolor
atlascopco
autoflexknott
bellis
biotechusa
borsodchem
busoxi
chemark
claas
continental
csabametal
dssmith
eissmann
essity
gartnerintertrans
greencoop
hungerit
kingstone
kv
leoni
libri
MARS
marzek-kner
masterprint
mettler-toledo
phoenix
raben
rondo
salamander
samsonite
sonepar
steelflex
taravis
tracon
yanfeng
termeszettudomanyi
Tigaz
vitesco
waikiki
webshippy
zrinyikiado

Együttműködő partnereink

S&K Solutions
Sato
CODE
Datalogic
Getac
Honeywell
Ivanti
Nordic-ID
SOTI
Teklynx
Urovo
Zebra
Professzionális vonalkód- vagy RFID megoldásra van szüksége?

Rendkívüli tájékoztató a Covid-19 koronavírus kapcsán

Tisztelt Partnerünk!

A kialakult helyzetre való tekintettel cégünk az alábbi megelőző intézkedéseket hajtotta végre:

  • Munkatársaink részletes tájékoztatásban részesültek, higiéniai intézkedéseket tettünk, így február vége óta kötelező a kézfertőtlenítők és egyéb fertőtlenítő szerek rendszeres használata.
  • Irodai dolgozóink március 16. óta otthonról látják el feladatukat home-office jelleggel. Továbbra is a megszokott időben dolgoznak, ugyan úgy elérhetőek céges e-mail címükön és telefonszámukon.
  • Technikus kollégáinkat megfelelő védőfelszereléssel és fertőtlenítőkkel láttuk el, melyeket folyamatosan használnak.
  • A raktározási folyamatokban is igyekeztünk megfelelő óvintézkedéseket hozni, a szállítmányozókkal történő érintkezési pontokat minimálisra csökkentettük.
  • Külföldi utazásainkat, és külföldről érkező vendégeinkkel való találkozóinkat lemondtuk.

Amit mi tanácsolunk:

Tanácsoljuk ügyfeleink számára, hogy a rendszeres kézfertőtlenítés mellett gondoskodjanak a kezükkel egész nap érintkező eszközeik megfelelő fertőtlenítéséről is, melyről részletesen az alábbi linken tájékozódhatnak:

Eszköztisztítási útmutató

Elérhetőség és teljesítési rend:

A rendelésátvétel és szerviz továbbra is a megszokott időben működik irodánkban (Budapest 1141 Szugló u. 81.). Jelen információnk szerint minden beszállító cégünknél a termelés zavartalan, késésre egyelőre nem kell számítanunk.

Amennyiben olyan probléma következik be, mely az Önök üzletmenetét veszélyeztetheti, állunk rendelkezésükre! Ezekben az esetekben szerviztechnikus kollégáink az említett óvintézkedések mellett igyekeznek a lehető leggyorsabban reagálni az adott bejelentésre.

Köszönjük együttműködésüket ebben a rendkívüli helyzetben!

Üdvözlettel:
A QLM TechLog ID csapata

Bezár